torsdag den 28. februar 2013

Instagram - uge 8


Sidste uge var der ikke så meget gang i mit kamera som der plejer, og derfor er der heller ikke lagt så mange billeder på Instagram. Ugen var sådan set travlt nok, og måske er det også derfor jeg ikke har fået taget så mange billeder. Det blev også til en take away pizza i løbet af ugen, da der ikke var blevet handlet ind.
Midt på ugen modtog jeg en pakke fra Asos som indeholdt en bluse/kjole og en halskæde. Resten af billederne er fra weekenden hvor vi havde besøg af et vennepar til middag. Søndag bagte vi en "kage" af chokoladeboller til kaffen hvor mine forældre var forbi. Ugen blev sluttet af med madpakkesmøring og andre dagligdagspligter.

tirsdag den 26. februar 2013

Middag med gode venner

I fredags havde vi besøg af nogle af vores rigtigt gode venner. Vi mødes på skift hos hinanden til lækker middag, spil og hygge. Vi har alle børn, men disse aftener får vi dem passet og så nyder vi en aften i voksent selskab. Denne gang blev der spillet bowling og planlagt sommerferie til Italien.

søndag den 24. februar 2013

Scandinavian Park

Sidste weekend tilbragte lillepigen og jeg lørdagen sammen med min veninde og hendes søn i Mr. Scandis Funpark. Funparken ligger i Tyskland ikke langt fra Flensborg, og der er mulighed for at handle i deres butik, få tjekket bilen og meget andet lige ved siden af. Da vi bor tæt på grænsen var det eneste formål dog at lege i parken. Der er et særligt område til de helt små børn, og der var vi størstedelen af tiden. Lillepigen elskede det og ville slet ikke med hjem da vi skulle det. Det er bestemt ikke sidste gang vi tager derned. Hvis du skal på disse kanter så tag et smut forbi.

fredag den 22. februar 2013

Instagram - uge 7

Uge 7 var for mange lig med vinterferie, men desværre ikke for os. Det gjorde nu ikke så meget, da der på arbejde var mere roligt end normalt, og i vuggestuen var der ikke så mange børn, så der var god tid til ture ud af huset, hygge med mere. De havde blandt andet en dag med wellness, hvor de fik fodbad og massage.
Udover arbejde og vuggestue bød ugen på en tiltrængt kærestedate med lækker middag på restaurant og efterfølgende biograftur, mens lillepigen blev passet af sin moster.
Jeg fik også lidt nyt i ugens løb; en kjole fra Nelly.com og en halskæde med møtrikker fra Føtex. Påskeliljer blev der også købt flere af, da de tilføjer en smule forårsfornemmelse i denne kolde vintertid.
Weekenden startede med lækker morgenmad og træning, samt manglende vand i et par timer pga. sprunget vandrør i området. Lillepigen blev klippet for første gang, og lørdagen tilbragte vi hele dagen i et legeland sammen med min veninde og hendes søn (mere om det i næste indlæg!).

onsdag den 20. februar 2013

Broccolisalat


500 gram broccoli i små buketteren 
1 pakke bacon eller bacon i tern
1 finthakket løg
solsikkekerner
rosiner
1 tsk balsamicoeddike
1 spsk sukkerlidt salt
3-4 spsk neutral sandwichspread eller miracle whip








Broccoli skæres/pilles til små buketter.















Bacon sprødsteges i panden og knækkes derefter i små stykker (med mindre det allerede er i tern).





Balsamico, sukker, salt og spread eller miracle whip blandes sammen i en skål. Herefter vendes løg, solsikkekerner, rosiner, broccoli og til sidst bacon rundt i blandingen. Velbekomme!

mandag den 18. februar 2013

First haircut


































I fredags var vi til frisøren med lillepigen for første gang. Hun bliver 2 år om 2 måneder, og hendes hår vokser  ret langsomt. Det er vokset mest i nakken, og det ser faktisk ud som om vi har klippet hendes pandehår, fordi det er så kort i forhold til det bagerste. Frisøren mente dog, at håret nok skulle komme, da jeg har rimelig meget hår.
Lillepigen var noget skeptisk over hvad der skulle ske, og hun ville (forståeligt nok) ikke sidde selv i frisørstolen. Derfor endte det med, at hun sad på mit skød, og med en kiks og en pakke rosiner så gik det egentlig meget godt. Vi fik selvfølgelig en lille lok med hjem af hendes hår til hendes bog (som endnu ikke eksisterer selvom hun nærmer sig de 2 år!). 

søndag den 17. februar 2013

Instagram - uge 6


Da forrige uges IG-collage var forsinket pga. sygdom er også sidste uges collage lettere forsinket. Ugen startede med sprøde, lækre forårsblomster i stuen. Tirsdag efter arbejde var vi til møde i banken vedr. pensionsopsparing. Ikke er særligt spændende emne, men det er jo noget man allerede nu skal tænke på til trods for, at der er mange år til!
Ellers stod det meste af sidste uge på sygdom. Jeg var så heldig at være en af de mange danskere der blev ramt af influenza, så sidste del af ugen foregik i et roligt tempo. Vi hyggede foran tv'et, fodrede ænder, tegnede, og drak en hulens masse the. Ugen bød også på hele 2 fastelavnsfejringer, og så fik jeg også lidt tid til at blogge og snuse til den nye kollektion fra Pomp de lux.

fredag den 15. februar 2013

Fastelavn er mit navn


I år har lillepigen været til fastelavn 2 gange. Den ene gang var i vuggestuen sidste fredag, og den anden gang var i søndags på vores lokale legeplads (en kold fornøjelse!!!). Begge gange har hun været klædt ud som sommerfugl eller "fanneful" som hun selv siger.

 































I ugerne op til fastelavn har de i vuggestuen produceret pynt og masker til fastelavn. Vi har derfor både fået en fin lille kat og en robot-maske med hjem som lillepigen har pyntet. Jeg bliver stolt hver gang hun har kreeret noget, og jeg synes det er så flot (det synes mødre vidst altid når det handler om egne børn ik!?!).

 

torsdag den 14. februar 2013

Kærestedate



I går var farmand og jeg på kærestedate, ikke fordi det idag er Valentiensdag, nej bare fordi. Lillepigen blev passet hjemme af min søster og de hyggede sig.
Vi startede ud med at spise en lækker middag hvorefter vi tog i biografen og så Jagten. En god, rørende og tankevækkende film som bestemt kan anbefales. Sådan en aften giver ekstra energi på kontoen og kærlighed helt ud til fingerspidserne. 

mandag den 11. februar 2013

Instagram - uge 5

Fordi jeg har været syg i sidste uge er jeg også kommet bagud med mine ugentlige collager fra Instagram om den forgangne uge. Lettere forsinket får i uge 5 her:


Ugen har både budt på travlhed og afslappende hygge med familien. Der var travlt på arbejde, men hjemme forsøgte vi at tage den med ro. Der blev tegnet, lavet mad i køkkenet (så det lignede en hel fest), spist hotdogs og lækker morgenmad, holdt i hånd, fundet fastelavnskostume og det blev også til et besøg ved havet den ene dag.
I weekenden havde vi et travlt program som for mit vedkommende først stod på førstehjælpskursus og derefter (sammen med farmand) lækker middag, hygge og spil med min søster og hendes kæreste. Det resulterede også i en søndag på sofaen med tømmermænd og tv (så vidt det er muligt med en knap 2-årig i hjemmet!).
Ugen bød også på forårstegn i form af erantis i haven. Gad vide hvordan de har det nu efter frosten og sneen igen er kommet til landet?

lørdag den 9. februar 2013

Fraværende


Jeg har ikke lavet indlæg på bloggen de sidste par dage da jeg har været syg. Har desværre (som så mange andre) fået mig en ordentlig omgang influenza med halsbetændelse, snotnæse, ondt i kroppen, feber, hovedpine osv. Jeg har drukket the i lange baner, spist Strepsils, Vicks, smertestillende og til sidst gik jeg til lægen som udskrev penicillin. Det var en hård omgang, og jeg har ikke rejst mig helt fra sygelejet endnu, men så er det godt jeg har en søndag til at komme mig lidt mere inden jeg igen skal på arbejde. Sygdommen betyder også at jeg har været hjemme fra arbejde i et par dage, så i næste uge skal det forsømte gerne indhentes, hvilket nok betyder lidt arbejde hjemme om aftenen. Jeg tror næste uge bliver hård og jeg misunder alle dem som har vinterferie - bare det var mig!

mandag den 4. februar 2013

Weekenden


Weekenden har været fyldt op med en masse herlige oplevelser. Lørdag morgen begyndte med morgenmad hos mine forældre, hvorefter min far og jeg tog på et 6 timers førstehjælpskursus gennem AOF. Vi lærte hjerte-lunge redning, livreddende førstehjælp samt genoplivning med hjertestarter. Det var en spændende dag, men hjerte-massagen var hårdere end jeg havde regnet med. Det burde være et krav, at alle mennesker gennemførte et sådant kursus, og jeg synes det er godt, at man har indført førstehjælp i forbindelse med erhvervelse af kørekort. Jeg har længe ville tage et førstehjælpskursus, og nu fik jeg endelig taget mig sammen, hvilket jeg er rigtig glad for. Jeg kan kun anbefale et sådan kursus til andre der har overvejet det. Jeg synes det er rart at jeg nu ved hvad jeg kan gøre, hvis jeg kommer i en situation hvor en falder om med hjertestop eller hvis min datter drikker/spiser noget giftigt.

Om aftenen havde vi inviteret min søster og hendes kommende mand til aftensmad og spille-aften. Vi spiste god mad og havde en rigtig hyggelig og sjov aften. Søndagen stod på afslapning og tv-kiggeri.



lørdag den 2. februar 2013

Inspiration til aftensmaden no. 3

Stegt flæsk med kogte kartofler, gulerødder og persillesovs.

Tærte med porrer og revet skinke + tomatskiver på toppen.

Blandet salat med rejer og mango.

Kyllingefrikadeller med hjemmelavede kartoffelbåde, gulerødder i ovn, tzatziki og oliven.

Laks med stegt squash, gulerødder og løg, kogt broccoli samt basilikumpesto.

Thai salat med salat, agurk, tomater, gul peberfrugt, agurk, nudler, peanuts og stegt oksekød. Marineret i fiskesovs, chili sauce og limesaft.

Vietnamesiske friske forårsruller. Fyld: avokado, hvidkål, revet gulerod, agurk, gul peberfrugt, hakkede peanuts og steg oksekød. Dip: chili sauce og soya.